Η Χρωματσιά 22.07.21 - Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας Γιαννιτσά

Οι Πολύχρωμες Νομάδες από τον Ιούλιο του 2021 έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ανα την Ελλάδα συνδημιουργώντας ιστορίες με τα παιδιά που συναντούν με την βοήθεια των "Παραμυθοκαρτών" από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. 

Παρακάτω μια ιστορία που δημιουργήθηκε στα Γιαννιτσά κατά την διάρκεια της φιλοξενίας μας στο Κέντρο Ιππικής Τέχνης Πέλλας με την στήριξη του Κύκλου Ζωής Κέντρο Ψυχολογικής & Ψυχοπαιδαγωγικής Υποστήριξης και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χλόη.

Μια φορά και έναν καιρό, μια ομάδα παιδιών, η Σοφία, η Αριάδνη, ο Δημήτρης, ο Φίλιππος και ο Άρης, ζούσαν στην Χρωματσιά. Όχι για πολύ όμως, επειδή την άφησαν πίσω και κίνησαν για να βρουν την μάγισσα Φρικαντέλα που είχε ένα βιβλίο για τα ζώα. Εκεί μέσα ήταν γραμμένα όσα τους άρεσαν να μάθουν για εκείνα: τις συνήθειές τους, τα μυστικά τους, την ζωή τους. 

Στον δρόμο συνάντησαν μια άλλη μάγισσα, η οποία δεν συμπαθούσε τα σκυλιά, δεν συμπαθούσε τις γάτες, δεν συμπαθούσε, ούτε καν, την αγάπη. Το μόνο που, κάπως, της άρεσε ήταν οι πατημασιές σκύλου. Ίσως για να αποπροσανατολίζει όσους έψαχνα να βρουν την μάγισσα Φρικαντέλα και το βιβλίο της. Απελπισμένοι σαν ομάδα και μη ξέροντας τι να κάνουν, χωρίς να χάσουν, όμως, την όρεξή τους και να προτείνουν ό, τι ιδέες συλλάμβαναν, έσπαγαν το κεφάλι τους να ξεγελάσουν την αντιπαθητική μάγισσα. Τότε εμφανίστηκε το ποντίκι με το μεγάλο πατίνι και την μεγάλη καρδιά. 

-Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε αυτή την καρδιά στην μάγισσα όταν εκείνη θα με έχει πάρει στο κατόπι. Μετά ανεβείτε όλοι στο πατίνι και ακολουθήστε τον δρόμο που δεν έχει πατημασιές, τους εξήγησε το ποντίκι.    

- Κι εσύ τι έχεις να κάνεις, απόρησε όλη η ομάδα. 

- Η μάγισσα δεν συμπαθεί ούτε τα ζώα, ούτε την αγάπη. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι εκεί που κυνηγάει ένα ποντίκι, εκείνη την κυνηγάει μια καρδιά. 

Γελάσανε όλοι μαζί και μετά έκαναν ό, τι είχαν σχεδιάσει. Και πήγαν όλα καλά. Η αντιπαθητική μάγισσα κυνήγησε το ποντίκι, η καρδιά κυνήγησε την μάγισσα, η ομάδα μας ανέβηκε στο πατίνι, ακολούθησε τον δρόμο που δεν είχε τις πατημασιές σκύλου και έφτασε στην μάγισσα Φρικαντέλα. 

Εκεί τους περίμενε ένας κόσμος γεμάτος εκπλήξεις και ζώα.