Οι Πειρατές των Χριστουγέννων 31.12.21 ΚΔΑΠ Παιδικό Στέκι Τύρναβος

Οι Πολύχρωμες Νομάδες από τον Ιούλιο του 2021 έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ανα την Ελλάδα συνδημιουργώντας ιστορίες με τα παιδιά που συναντούν με την βοήθεια των "Παραμυθοκαρτών" από τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. 

Παρακάτω μια ιστορία που δημιουργήθηκε στα Γιαννιτσά κατά την διάρκεια της φιλοξενίας μας στο ΚΔΑΠ Παιδικό Στέκι στον Τύρναβο.

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα πλοίο μαγικό, ταξίδευαν ο Ιωάννης, η Σωτηρία, ο Αναστάσης και η Ζωή. Ήτανε πειρατές και έρχονταν πολλές φορές αντιμέτωποι με τεράστια κύματα. Σαν και αυτή τώρα. Ήτανε, όμως, ατρόμητοι και, πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί, αντιμετώπιζαν τα κύματα και, με αέρα στα πανιά τους, κάνανε το πλοίο να ταξιδεύει πολύ γρήγορα. 

Αυτή την φορά, μαζί με τα κύματα, έπρεπε να βρουν τον θησαυρό με την βοήθεια ενός χάρτη. Αυτός ο θησαυρός δεν ήταν μόνο διαμάντια και χρυσάφι. Στο μπαούλο που βρισκόταν είχε και τα δώρα του Αη – Βασίλη, που έπρεπε να τα δωρίσει σε όλα τα παιδιά την στιγμή που ο παλιός ο χρόνος έφευγε και ερχόταν ο καινούριος. 

Ανάμεσά τους βρισκόταν ένας πειρατής που ήθελε τον θησαυρό και όλα τα δώρα για εκείνον. Και αυτό επειδή ήξερε ότι ο ίδιος δεν είχε να πάρει δώρο απ’ τον Αη - Βασίλη. Για κακή του τύχη, όμως, οι πειρατές μας τον ανακάλυψαν. Και τι έκαναν μετά; Με την βοήθεια ενός πολύτιμου διαμαντιού, που είχαν ως λάφυρο απ’ τα ταξίδια τους, παγίδεψαν τον πανούργο πειρατή. 

Όταν ξύπνησε, από το ένα μάτι δεν έβλεπε, αφού φόραγε το χαρακτηριστικό πειρατικό κάλυμμά, και από το άλλο έβλεπε αυτό που έβλεπε μπροστά του πολλαπλασιασμένο τόσες φορές, όσες οι πλευρές του διαμαντιού. Ζαλίστηκε, λοιπόν, και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. 

Το μόνο που είχαν να κάνουν τώρα ήταν να βρουν το σεντούκι. Κι έτσι κι έγινε. Βρήκαν τον θησαυρό και τα δώρα του Αη – Βασίλη. Και εκείνη την στιγμή, η θάλασσα, για καλή τους τύχη, δεν είχε καθόλου κύματα. 

Κράτησαν τον θησαυρό και ξεκίνησαν για νέες περιπέτειες. Έγιναν, όμως, και οι πειρατές των Χριστουγέννων. Λίγο πριν να φύγει ο παλιός ο χρόνος ο καθένας και η καθεμία είχε το δώρο που του έφερε ο Αη – Βασίλης επειδή οι πειρατές μας τον βοήθησαν να τα βρει. 

Και έτσι φαινόταν ότι η καινούρια χρονιά ήταν να είναι μια πολύ ωραία χρονιά.