Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. 

Σήμερα, η σημασία της έχει διευρυνθεί με έναν σταθερό αγώνα για τον τερματισμό κάθε είδους κακοποίησης έναντι των ζώων. Η σημερινή ημέρα αποτελεί ευκαιρία αναστοχασμού για τη στάση όλων μας απέναντι στα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη.

Στις Πολύχρωμες Νομάδες έχοντας αναλογιστεί την ευθύνη μας για τα ζώα έχουμε δημιουργήσει από το 2021 θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα ευαισθητοποίησης γύρω από τα δικαιώματά τους. Έως σήμερα 305 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις δράσεις των θεατροπαιδαγωγικών προγράμματων υψώνοντας φωνή για μια ισότιμη συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπου και ζώων. 

Το νέο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα  "Ένας σκύλος, που δεν ήταν (ο) Μόνος" θα συνεχίσει το έργο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα γύρω από τα οφέλη της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και ζώων και της υπεύθυνης κηδεμονίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν σε σχολικές μονάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, με τη στήριξη της PURINA. 

Απώτερος στόχος του προγράμματος "Ένας σκύλος που δεν ήταν (ο) Μόνος" είναι να βλέπουμε παιδιά ενήμερα, ευαισθητοποιημένα που με τη φωνή τους θα συνδράμουν στον τερματισμό κάθε είδους σκληρότητας και βιαιότητας έναντι των ζώων. 


Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου Executive Director Πολύχρωμες Νομάδες ΑΜΚΕ

4/10/2023